لیست اختراعات مصطفي شريف روحاني
گياه دريايي قهوه اي كه به وفور در سواحل جنوب كشور به عنوان يك دوريز از دريا و همچنين در مقادير بسيار بيشتر با قابليت برداشت از دريا در مناطق جذر و مدي وجود دارد طي فرآيند استاندارد شستشو و خشك و پودر گرديده به جاي بايندر هاي تجاري شيميايي و همچنين پرميكس هاي ويتامينه و مواد معدني قابليت بالايي در جيره غذايي ميگوي پاسفيد غربي نشان داد بهره گيري از اين گياه علاوه بر حفظ محيط زيست مناطق جنوبي كشور كه در اثر تجمع اين گياه و عفوني شدن آن مشكل ساز مي گردد، به كاهش هزينه هاي توليد جيره و در نتيجه كاهش هزينه هاي توليد محصول ميگو انجاميده ، استفاده از تركيبات شيميايي – تجاري گران قيمت غير دوستدار محيط زيست را كاهش خواهد داد. مدعيان حاضر ضمن انجام تحقيق درخصوص جايگزيني سطوح مختلف اين ماده ارزشمند در جيره غذايي ميگو پا سفيد، بعد از موفقيت در فرآيند ثبت اقدام به بسته بندي تجاري اين محصول براي اولين بار در كشور خواهند نمود.
نوشته حاضر اولين گزارش جهاني در زمينه بررسي اثر بي هوشي اسانس آويشن شيرازي (Zataria multiflora) در ماهي است. در اين تحقيق از غظت هاي (ppm) 5-15 يا قسمت در ميليون اسانس آويشن شيرازي براي ايجاد آرام بخشي در ماهي، و از غلظت هاي (ppm) و 50 و 100 براي ايجاد بي هوشي در ماهي استفاده شد. در اين تحقيق از ماهي آزاد درياي خزر (Salmo trutta caspuis) يا ميانگين وزني 4±40 گرم و ماهي قزل آلاي رنگين كمان پرورشي (Oncorhynchus mykiss) باميانگين وزني 2±15 گرم استفاده شد. ميزان دماي آب 17-16 درجه سانتي گراد، ميزان اكسيژن محلول در آب 0/2±7 ميلي گرم در ليتر و pH آب برابر با 8 بود. غلظت هاي 5ppm و 10 و 15 موجب آرامش و غلظت هاي ppmو 50 و 100 موجب بي هوشي در ماهيان مورد اشاره شد. ميانگين زمان رسيدن به مرحله بي هوشي با غلظت 50ppm اسانس آويشن شيرازي، 3 دقيقه و با غلظت 100ppm برابر با 2 دقيقه بود. همچنين ميانگين زمان برگشت از بي هوشي با غلظت هاي 50ppm و 100 اسانس آويشن شيرازي، پس از انتقال آنها به آب تازه عاري از اسانس آويشن شيرازي به ترتيب 2 و 3 دقيقه بود. در مقايسه بين زمان ايجاد بي هوشي و برگشت از بي هوشي در دو غلظت 50ppm و 100 در هر دو نوع ماهي اختلاف آماري معني دار وجود داشت (P001) در مقايسه بين زمان هاي ايجاد بي هوشي و برگشت از بي هوشي با هر يك از غلظت ها در دو گونه ماهي اختلاف آماري معني دار وجود نداشت (p>0/05). ماهي هاي تحت بي هوش با غلظت 100ppm، پس از انتقال به آب عاري از اسانس آويشن شيراي براي مدت زمان 30 دقيقه آرام بودند و نسبت به محرك هاي ضعيف خارجي (مثل ملامسه) واكنش چنداني از خود نشان ندادند. اين تحقيق نشان داد كه اسانس آويشن شيرازي داراي اثرات بي هوش كنندگي در آبزياناست؛ ولي بايد توجه داشت كه بي هوش نمودن ماهيان با اين ماده، به همراه هوادهي يا ا كسيژن دهي آب امكان پذير است، در غير ين صورت عوارض شديد تنفسي غيرقابل برگشت و مرگ را به دنبال خواهد داشت.
موارد یافت شده: 3